Fara pretentia de a fi original, acest blog se doreste a fi mai ales o arhiva personala.Unele articole sunt preluate de pe internet , altele sunt pareri proprii.

vineri, 20 aprilie 2012

MASINARIA SUPREMA-OMUL

Eu...cred in Dumnezeu si in cea mai reusita creatie a sa, omul.Dumnezeu ne-a inzestrat cu tot ceea ce ne trebuie ca sa facem fata vietii.Corpul nostru este o culme a tehnicii, daca ii pot spune asa si depinde doar de noi sa  il mentinem.Putem face asta daca suntem atenti la ceea ce mancam, ce bem, la aerul respirat.Este foarte adevarat ca suntem ceea ce mancam de aceea eu sprijin din toata inima alimentatia sanatoasa,si mai ales mancarea preparata in casa.Fara adaos de coloranti, conservanti, amelioratori de gust si altele.Idealul meu in materie de mancare este sa ai toate ingredientele din gospodaria proprie.Chair daca nu poti evita in totalitate ingrasamintele sau insecticidele, totusi legumele, fructele, animalele din gospodaria proprie sunt cu mult mai sanatoase decat ceea ce gasim in comert.Chiar daca exista boli pe fata pamantului, Dumnezeu a lasat pentru fiecare boala cate o planta sa o trateze.Daca  cunoastem boala de care suferim si cautam planta de care avem nevoie putem sa ne usuram suferinta sau chiar sa vindem acea boala.
 O alta napasta a vietii actuale este consumul urias de medicamente, fara reteta de multe ori, luate aiurea fara nicio noima.La cea mai mica durere, luam un pumn de medicamente, antibioticele le luam dupa ureche doar daca ne curge nasul si dupa multi ani ne miram de ce avem sistemul imunitar slabit.
  Cosmeticele care ar trebui sa ne infrumuseteze, ne slutesc si ne provoaca boli inimaginabile.
  Totul in jurul nostru este chimic, nimic nu mai este natural.De accea eu prefer sa ma intorc la valorile traditionale si la sfaturile din batrani, la modul lor de viata.
Dumnezeu ne-a dat apa.... sa bem apa, 1,5-2l pe zi sa ne ajutam rinichii sa  ne curete  de toxine.
Dumnezeu ne-a dat albinele.... sa consumam produsele lor sa ne crestem imunitatea, sa ne intarim corpul sa luptam impotriva bololor.
Dumnezeu ne-a dat plantele medicinale...... fiecare in parte este un mic miracol, scade colesterolul sau tensiunea, este diuretica, laxativa fiecare planta face ceva bun pentru corpul nostru.
Dumnezeu ne-a dat legumele si fructele.......comori ale naturii pe care trebuie sa le folosim sa ne mentinem sanatatea.
Dumnezeu ne-a dat MINTEA..... care sa ne calauzeasca sa traim sanatos, sa mancam ce trebuie si cand trebuie.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu